augustus 17, 2007

Doperwten met Munt Risotto

risotto

• klontje boter
• 2 el olijfolie
• 1 grote ui, fijngesnipperd
• 1 teen knoflook, fijngehakt
• 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
• 200 gr risottorijst
• 150 ml droge witte wijn
• ½ l hete kippen- of groentebouillon ( van blokje )
• 100 g doperwten, vers of diepvries
• handvol muntblaadjes, gehakt
• 100 g geraspte parmezaan

1 Verhit boter en olijfolie en bak de uisnippers, knoflook en bleekselderij ca. 15 minuten, tot ze zacht maar niet verkleurd zijn. Roer de rijst 2 minuten mee; de korrels worden iets doorzichtig. Doe de wijn erbij en roer tot-ie helemaal is opgenomen. Voeg zout en peper toe.

2. Roer met een soeplepel tegelijk de bouillon erdoor; blijf steeds roeren tot de hele lepel is opgenomen. Doe de doperwten erbij en kook 5 minuten tot alles gaar is; voeg een scheut water toe als de risotto te plakkerig wordt.

3. Neem van het vuur, roer munt, parmezaan, zout en peper erdoor en een handvol rucola er boven op.


Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment