augustus 17, 2007

Gehaktballetjes in Zoetzure Saus

SONY DSC

500 g gehakt half-om-half
50 g boter
1/2 pot zilveruitjes zoetzuur (a 340 g)
wat chillipeper
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 zak gesneden andijvie (400 g) of andere groenten

Maak intussen aardappelpuree

Rol van het gehakt met zout en peper kleine balletjes. Verhit in een braadpan de helft van de boter, bak de gehaktballetjes rondom bruin aan. Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op. Voeg de uitjes met 4 eetlepels vocht aan de gehaktballetjes toe. Doe er de ketchup en basterdsuiker bij en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de gehaktballetjes met de deksel op de pan in 10-12 min. gaar.Eventueel beetje water toevoegen en beetje chillipoeder. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verhit de resterende boter in een koekenpan. Voeg de andijvie toe en laat 3 min. op matig vuur smoren. Schep regelmatig om. Voeg zout en peper toe en smoor nog 1-2 min. Verdeel de aardappelpuree over 4 borden en schep de gehaktballetjes met de zoetzure saus en de groenten erbij.


Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment