augustus 17, 2007

Gestoofde Prei met Gebakken Zalm of Kabeljauw-haasje

Ingrediënten:
2 verse zalmsteak.
4 prei wit
1 ui
10 cl room.
Sesamzaad.
Fleur de sel en peper.
Olijfolie.

Bereiding:
Reinig prei, maak verticale insnijdingen om de 2 cm,grondig wassen.
Snij deze zeer fijn.

Pel de ui en snij ze heel fijn.

Doe een scheutje olijfolie in een pan, laat even opwarmen, laat de prei en uien op een laag vuur garen.
Breng op smaak met zout en peper en laat ongeveer 15 minuten op een laag vuur garen. (Niet dat ze kleur)
Eenmaal klaar, hou warm.

Zout en peper de zalmsteak en bestrooi met sesamzaad, druk lichtjes aan.
Doe een beetje olijfolie in een pan en bak op matig vuur gedurende een paar minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte.

OF DE ZALM STOMEN , is ook lekker.

Als de zalm bijna klaar is, de prei terug op het vuur zetten de room toevoegen en paar minuten laten indikken tot het mengsel glad is.

Lekker met lintpasta


Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment