augustus 17, 2007

Italiaanse Gehaktrolletjes in Tomatessaus

| HOOFDGERECHTEN | 2:46 pm | Comments [0] |

Voor 4 personen :

1 ui gesnipperd
En 1 teentje knoflook fijn gesneden .
Dit even glazig bakken in wat olijfolie .
Dan door 400 gr gehakt mengen, samen met 1 ei en 1 kleine lepel gedroogde oregano’
Dan hiervan kleine rolletjes maken en omwikkelen met en plak rauwe,gedroogde ham ( Serrano bv )
Wat olijfolie in een pan doen en hierin de rolletjes bruin bakken.
Ze hoeven niet gaar van binnen te zijn want ze gaan nog in de oven.
Uit de pan nemen en laten uitlekken op keukenpapier.

Saus:

Kleine ui fijnsnijden en teentje knoflook. Dit in een beetje olijfolie par minuten glazig bakken.
1 lepel suiker erbij doen en even laten meebakken. 2 eetlepels tomatenpuree erbij en weer wat gedroogde oregano.
Blik cherrytomaten erbij doen en klein scheutje water. Dit ong 20 min zachtjes koken.
Daana een beetje room door de saus roeren en overdoen in een ovenschaal.
Hier de gehaktrolletjes in leggen en ong 30 min in de oven verwarmen op 150 gr. Eventueel afdekken met wat folie,

Lekker met tagliatelle en stokbrood


Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment