augustus 17, 2007

Kabeljauwhaasjes met Ratatouille

(van Pascale Naessens)

kabeljauwhaasje voor 2 personen
*2 tomaten
*½ gele paprika
*½ rode paprika
stuk courgette
stukje aubergine en of stukjes venkel

Snijd de tomaten in 4en en haal het vocht en de pitjes eruit. Snijd de tomaten, de paprika’s, de courgette en de aubergine in kleine stukjes. 
Giet een flinke scheut olijfolie in een pan. Stoof eerst de aubergine een paar minuten en voeg dan de rest van de groenten erbij en eventueel nog wat olijfolie. Stoof tot de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout.

Snijd de visfilet in 6 kleinere stukken. Giet wat olie in een ovenschaal en leg de filets erin. Smeer er wat olie bovenop en kruid met peper en zout.
Zet ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven op 180 °C. 
Lepel 3 hoopjes ratatouille op een bord en leg daarbovenop de stukjes vis.

ook lekker :

Zalm met tomaatjes :

Ik maak meestal een combinatie van zalm en kabeljauw haasje.

Neem een vuurvast kommetje. Leg hierin de tomaatjes en de olijven en kruid ze met peper en zout. Giet er een goede scheut olijfolie en een goede scheut balsamicoazijn over (verhouding 1:1), zodat het geheel voor een derde onderstaat. Zet het opzij.

Kruid de zalmfilets met tijm, peper en zout. ( ik bak de vis even aan van te voren en zet ze in de koelkast tot de gasten er zijn .

Zet de tomaatjes met de olijven 25 minuten in een warme oven van 180°C. Leg de zalm er de laatste 10 minuten bij.

Dresseer de groentemengeling naast de visfilet. Het heerlijke warme sap van de gare tomaten, de olijven, de balsamicoazijn en de olijfolie is meteen ook het onweerstaanbare sausje.


Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment