juni 1, 2009

Hollandse Uien Soep

| 2009,SOEPEN | 4:20 pm | Comments [0] |

[photopress:DSC00268.JPG,full,pp_image]

Ingrediënten:

6 grote uien
50 g boter
versgemalen peper
2 eetlepels bloem
4 eetlepels cognac
1 1/2 liter runderbouillon (van tablet)
2 takjes tijm (of 2 theelepels gedroogde tijm)
8 sneetjes stokbrood
150 g geraspte Gruyère (kaas)

Voorbereiden:

Uien pellen, halveren en in dunne ringen snijden. In (soep)pan boter smelten en uiringen zachtjes bakken, tot ui lichtbruin is. Regelmatig omscheppen. Peper erboven malen en bloem erover strooien. Bloem op laag vuur nog even meebakken, zodat bloem gaart zonder al te bruin te worden. Cognac of port door ui roeren. Scheut bouillon in pan schenken en goed doorroeren. Rest van bouillon en tijmtakjes toevoegen en soep aan de kook brengen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Vuur laag draaien en soep nog 20 min. zachtjes laten sudderen.

Bereidingswijze:

Ovengrill voorverwarmen. Uiensoep eventueel opnieuw opwarmen en tijmtakjes verwijderen. (Stok)brood onder grill aan beide zijden lichtbruin roosteren. In zes ovenbestendige wijde soepkommen beetje kaas doen en brood erop leggen. Dikke laag kaas erover strooien. Soep op brood scheppen en kommen onder grill zetten tot kaas gesmolten is en lichtbruin kleurt.


Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment