juni 1, 2009

Koriander Corgette Soep

| 2009,SOEPEN | 4:14 pm | Comments [0] |

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Ingredienten:

1 kleine courgette, gewassen en in blokjes gesneden
1 ui fijngesneden en klontje boter
1/2 bosje koriander
1/2 liter of wat meer kippenbouillon van tablet of vers
2 ontvelde tomaten
1 plak feta

Bereidingswijze:

Laat de boter smelten in een soeppan en fruit de ui . Voeg de courgette en een beetje piri-piri of chili poeder toe en laat het geheel ca 10 min smoren op een zacht vuurtje.
Voeg de bouillon toe en de korianderblaadjes van het halve bosje. Breng aan de kook en laat ca 20 min zachtjes koken.

Intussen kun je de tomaten ontvellen. Dit doe je door hem in te kruisen en even in een pan met kokend water te leggen. Direct afgieten en onder koud stromend water houden. De schil komt nu makkelijk los.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Verwijder de pulp uit de tomaat en snijd in blokjes. Snijd de feta in blokjes. Doe tomaat en feta in aparte kommetjes.
Schep de warme soep in borden of kommen en schep in het midden wat tomaat en feta en wat verse koriander.


Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment