juni 1, 2009

Paddestoelen Soep

| 2009,SOEPEN | 4:17 pm | Comments [0] |

[photopress:DSC00019_1_2_3_4_5.JPG,full,pp_image]

Ingredienten:

1 prei, 1 wortel en 1 stengel bleekselderij
1 pot 400 ml gevogeltefond, verse peterselie fijn snijden
1 sjalot en 1 doosje gemengde paddestoelen
olijfolie, zout/peper

Bereidingswijze:

1 dag van te voren de bouillon maken.
de groenten in groffe stukken snijden en samen met 500ml water en kippenbouillontablet aan de kook brengen en 1 uurtje zachtjes laten pruttelen.
dan de fond erbij doen, even laten meekoken en af laten koelen.
Daarna nog door een zeef doen.

sjalotje fijn snijden en even aanbakken in de olijfolie.
de paddestoelen in stukken snijden en bij het sjalotje doen en alles even bakken.EVENTUEEL SCHEUTJE SHERRY TOEVOEGEN.

Het paddestoelen mengsel in diepe borden leggen ,dan de hete bouillon erover doen en afmaken met verse peterselie.


Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment