juni 1, 2009

Witlof Soep

| 2009,SOEPEN | 4:20 pm | Comments [0] |

Bereidingswijze:

De foto’s wijzen het eigenlijk al uit….klik op de 2de foto…
Eerst een uitje fruiten in wat olijfolie, dan de in stukken gesneden witlof erbij, en de aardappel in stukjes.
Dit alles ong, 10 min stoven….dan een takje rozemarijn erbij, takje tijm en wat verse peterselie.
En ong een halve liter kippenbuillon…dit ong een half uurtje gaar laten worden.
Dan in de blender en daarna door een zeef.
Naar behoefte eventueel nog wat kippenbouillon erbij doen..ik wil hem zelf altijd een beetje dik hebben.
dan nog een 1/2 flesje kookroom erbij.

Ondertussen heb je wat spekjes uitgebakken en die doe je erop bij het serveren + peterselie.

Kan ook gegarneerd worden met zalmreepjes, garnaaltjes, of gebakken,gedroogde uitjes ( potje Conimecx )

Stukje stokbrood erbij en natuurlijk een lekker glas witte wijn…..


Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment