mei 14, 2012

BLOG

| 2014,MIJN BLOG | 12:42 pm | Comments [0] |

*********************************
2 april

Al weer een paar dagen verder. Het is een paar dagen erg warm geweest en ik merk dat ik daar toch niet meer zo goed tegen kan. 30 gr.. pfff . Word er loom van. Maar gelukkig nu weer een beetje “normaal”,rond de 21-22 gr.

Gisteren dan ook een actieve dag gehad. Eerst met de metro vanuit Bétera,( lijn 1 ) met overstap in Angel Guiméra op lijn 5, naar de haven en het strand in Valencia. Ik zie nu dat wij een paar haltes te vroeg waren uitgestapt , want het was toch nog een stukje lopen. Wij hadden door moeten gaan tot eindpunt Grau .

Daarna naar de Turia , Ciudad de las Artes ‘de stad van de kunst en wetenschap’ genoemd, vandaag de dag dé grote highlight van de stad is. Het enorme gebouwen- ligt aan het eind van het Turia park en is ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava. Het complex telt meerdere futuristische gebouwen. Allemaal zeer indrukwekkend!.Hier moeten we nog eens terug naar toe en op ons gemak naar binnen gaan.

Het was ondertussen lunchtijd geworden en wij wilden niet te laat in de Conde de Altea zijn, een straat vol met leuke restaurantjes. Dus even flink doorlopen nog.

Het was de moeite waard, zo gezellige en mooie straat en je zou overal willen gaat eten. Wij lieten ons verleiden bij Asador Tapernia. Heerlijk 3 gangen keuze menuvoor € 25 voor 2 personen, incl , biertje, cola en 2 glazen wijn. En alles huis gemaakt ! Maar in het hele straatje zijn er menu’s voor dit geld.

Toen naar de Colon gelopen, DE winkelstraat, en zo kwamen wij weer terug bij het metrostation XATIVA. Moesten wel een half uurtje op de juiste metro ( nr 1 naar Bétera ) naar huis wachten.

Rond 19.00u waren wij thuis en meteen op de bank neergeploft . Heerlijke dag gehad

******************
Vandaag een mooie rit gemaakt in het achterland van Valencia , een prachtig natuurgebied Alto Turia met weinig toeristen.

Olocau-Lliria-Villar del Arzobispo-La Yesa-Alpuente-Chelva, mooie kleine dorpjes .

De amandelbomen staan volop in bloei en ook de bloemen van de wilde rozemarijn zijn een stop waard.

Nog net op tijd voor de lunch bij “Martin”.

SONY DSCSONY DSC2015

********************
Daar is ie dan…de zon! Na 10 dagen van aanhoudende regen zijn wij hier wel erg blij mee en de vooruitzichten beloven prachtig weer de komende tijd. Jammer dat het voor Anneke er morgen weer op zit. Maar wij hebben wel een plezierige week gehad samen, veel gelachen en lekker gegeten.

Gisteren naar Bétera gereden en vandaar met de metro naar Valencia. Eerst naar de Mercado Central , daar kijk je je ogen uit . De mooiste groenten , fruit en vis liggen er uitgestald en natuurlijk de beroemde hammen.IMG_1694-1
IMG_1693

Daarna de Lonja bezocht ,een vijftiende-eeuwse zijdebeurs gelegen aan de Plaza del Mercado en sinds 1996 op de UNESCO lijst geplaatst.cd56774ff8050b1acef5fb3aec07430c

En natuurlijk weer een heerlijke lunch bij la Moma.

Vanmiddag nog een ritje naar Chulillia waar wij om 14.00u weer gereserveerd hebben bij Las Bodegas. Dat wordt weer genieten.IMG_1513
IMG_1514
IMG_1515IMG_1516IMG_1518IMG_1519IMG_1522

************

Alweer dinsdag vandaag en het weer is er niet beter op geworden. Gisteren was het zelfs noodweer. We zijn er toch op uit gegaan en hebben de Spaanse economie maar wat opgekrikt. Anneke en ik hebben een mooie tas gekocht en nog wat oorbellen . Je moet toch wat…SONY DSC
***************
Gisteren hebben wij vriendin Anneke van de airport opgehaald. Ze kwam meteen in een hevige regenbui terecht : welkom in Spanje.

Maar gelukkig zit ze daar niet mee en wij zijn uitstekend de dag doorgekomen.

Eerst wat lekkers halen bij de bakker en na de middag klaarde het op en zijn wij een autoritje gaan maken door het binnenland met overal bloeiende amandelbomen langs de weg. Ons doel was ook restaurant Las Bodegas te vinden en daar alvast te reserveren voor zondag.

Nou…dat vinden viel niet mee, wij reden er gewoon voorbij en geen van ons 3en had het gezien. Gelukkig kon Wil in z’n beste Spaans de weg vragen en hebben alvast een voorproefje kunnen nemen van de wijn van het huis…

Vandaag wat uitgeslapen en gelukkig is het op gehouden met regenen. Wij gaan straks naar Bétera en nemen daar de metro naar Valencia, waar wij vanavond bij Sagardi willen eten en rond 23.30u naar cafe del Duende voor een Flamenco show.20150321_234603

******************
17 maart 2015

Met de auto naar Bétera gereden en daar de metro genomen naar Valencia om de Fallas feesten mee te maken ! Het grootste en bekendste feest van Valencia. Elk jaar komen er duizenden bezoekers van over de hele wereld naar de stad om dit fantastische mee te maken. Dus wij ook !

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCFALLAS 2015

SONY DSCPLAZA DE VIRGIN

******************************************************************************

2014

30 dec 2014, bijna weer een jaar voorbij. Wat is het weer vlug gegaan en wat hebben wij weer onvergetelijk mooie reizen gemaakt dit jaar.

*************
19 dec Lou en Jacqueline heerlijk gegeten bij Beluga. Was een feest !!! Hier een kleine indruk :

20141219_125415_resized20141219_132155_resized20141219_133740_resized_120141219_143550_resized

*************************************************************************************

okt/nov een prachtige rondreis gemaakt door Zuid Afrika.

201405221014390-1.ZA_GRR_Divers_ZAF_va_1_jan_2015_1400746479
P1070420IMG_0693IMG_2245SONY DSCSONY DSC
IMG_0603IMG_0565SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC
SONY DSC
SONY DSCSONY DSCfoto 4-5gold008_v

************************************************************************

19 aug..voelt en ziet uit als herfst buiten.
Mooie gelegenheid om het reisverslag van onze 4weekse reis Griekenland op papier te zetten deze week .

************
augustus 2014

oei..oei…weer lange tijd niet geblogd.

Wel veel leuke dingen gedaan, in mei en juni ,o.a 4 weken rondgereisd op 3 Griekse eilanden.
Lefkas, Kefalonia en Ithaka.
Prachtige, rustige eilanden met een schitterende natuur

in aug een gezellige bridge/vrienden week gehad in Voisey, Frankrijk,

***************************************

aug 2014 geschilderd in ons pand in Maastricht. Ziet er weer netjes uit, al zeg ik het zelf .

foto-14
foto-16

*******************************************************************

2013

16 nov. 2013..
Eindelijk weer eens verder met mijn Blog… oeps….er is iets misgegaan met de foto’s ..sorry

Vanmorgen vroeg ( 08.00u ) vertrokken naar het Ahrtal in Duitsland, 130km van hier. Het beloofd een prachtige herfstdag te worden en de wijnvelden staan er nog prachtig bij met hun schitterende kleuren, rood en geel. Wij vertrekken vanuit Rech en lopen dan naar Mayschoss. In het begin van de ochtend was het flink koud, zo rond het vriespunt maar als even later de zon doorbreekt is het heerlijk met onderweg een stop bij een conditorei voor koek en warme choco.
En natuurlijk niet naar huis zonder lekkere wijn.

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC

***************************

2013 is een druk jaar tot nu toe. Veel gereisd . In febr/maart een maand naar Vietnam geweest. foto’s zijn te zien onder : 2013
in mei een maand Amerika. Samen rondgetrokken in het westen.. en daarna nog 10 dagen naar Remko in New York.

260341_4124531930359_823447607_n

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

sept/oktober 2013 een maand naar Portugal :

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

dit jaar mijn verjaardag bij Beluga gevierd :

foto-62

foto-57

************************

29 nov 2012 Inmiddels 3 maanden verder …de zomer is voorbij en Kerst komt eraan..wij zijn aan de 3de bridgecursus begonnen en die is toch wel erg interessant en..moeilijk.Wij bridgen met Lucy en Theo ..na afloop bridgen we bij elkaar thuis nog wat na en dat is behalve bridgen ook heel gezellig…:-)

Ook een reis naar Vietnam geboekt, samen met Lou en Jacqueline en een reis met z’n tweetjes naar ZW Californie…beginnen in San Francisco, via Death Valley, naar Las Vegas, Arizona naar L.A. en dan vliegen naar New York, om een dag of 10 bij Remko te zijn…heerlijk om naar uit te kijken…..

*********************************
< *********************************
28 juli 2012 Weekend Utrecht

Juist thuis gekomen van een paar heerlijke dagen in Utrecht:

Wij hebben eerst een “Grachten en Werven wandeling” gemaakt, Deze middeleeuwse bouwwerken van transport en opslag zijn uniek in de wereld.

20 juli 2012

Vanmiddag begonnen met de voorbereiding voor het etentje wat we morgen geven voor Lily, Lou, Jacqueline, Marijke en Jan.
Wil is Coq au Beaujolais aan het maken en ik verdiep mij in het dessert : Fiadone.

*********************************
14 juli 2012.

Wat een zomer..al weer een regendag.Gelukkig hoeven we niet weg en kunnen we thuis wat “aan rommelen”
S.Morgens wordt er een pakje uit New York bezorgt

*********************************

< *********************************

1 Juli 2012

Vanochtend vroeg opgestaan om naar de markt in Aubel, in de Voerstreek, te gaan.Lily gaat met ons mee en is al om 08.30u !! bij ons.Voerstreek. Vanuit Maastricht ben je er in nog geen 30 minuten. Iedere zondagochtend is er markt in dit typische Waalse dorp. De markt is tot ver bekend om zijn verse streekproducten. Van ambachtelijk brood, verse groenten en fruit tot vlees- en worstspecialiteiten en regionale kazen.

Bij JeanPierre, de Salon de The op de hoek van het plein, kun je smullen van geweldige patisserie.

Hier heb ik afgesproken met Emily,http://www.fleuropean.com
Onlangs heb ik een boeketje van haar ” gevonden” en sindsdien heb ik FB contact met haar. Vanmorgen ga ik haar ontmoeten want zij woont in de omg. van Aubel en brengt een heerlijke, huisgemaakte aardbeien jam voor mij mee. De ontmoeting loopt als vanzelf…of wij elkaar al langer kennen… heel gemakkelijk,heel spontaan. en ik loop met haar mee als Emily een nieuw “Lonely Bouquet” ergens op de markt neerzet.

Als wij afscheid genomen hebben van Emily, gaan wij naar Teuven..naar herberg Moeder de Gans . Het is er zo gezellig dat wij er wel een paar uurtjes doorbrengen.

*********************************

*********************************

1 juni 2012

Rosbief met portsaus

Wat zullen we vandaag weer eens eten ? Ik moet straks gaan ” werken ” in de Wereldwinkel en dan is het handig als ik dit al gemaakt heb. Gisteravond een lekker stuk rosbief in de marinade gelegd en ga die nu bereiden met een heerlijke portsaus,volgens mijn recept op de site .

*********************************

Rondreis Puglia mei 2012

Vandaag al weer onze 4de dag in Puglia en ook de eerste regendag.Hebben al veel stadjes bezocht. Conversano,Polignano a Mare,Monopoli,Alberobello. Nu zijn we een week in VillaCaramia in Locorotondo.Een heel gezellig plaatsje met alweer een historico centro. De mensen zijn erg vriendelijk in deze streek en het is er erg mooi om rond te toeren. Olijf en wijngaarden en overal Trulli huizen..heel apart.

Ostuni bezocht, leuk toeristisch oud stadje. En lekker geluierd bij het zwembad, maar goed want vandaag moest de dikke trui aan. Wat een verschil, gisteren 13 mei, nog 30 gr en vandaag kwam het kwik niet hoger dan 11 gr !
Eerst naar Martina Franca geweest, een barokstadje met nauwe straatjes, mooie pleintjes en leuke restaurantjes. Omdat het nog te vroeg was voor de lunch zijn we naar Cisternino gereden waar we een gezellig restaurantje vonden,Trattoria Bere Vecchie. Verrassend lekker gegeten en met een Italiaansy,Amerikaans koppel een leuk gesprek gehad. Hier moeten we vast nog terug naar toe. Hopelijk is het morgen beter weer.

*********************************

……….:-)

Vanmorgen eerst goed ontbeten en daarna en mooie wandeling gemaakt vanuitVa Caramia..foto,s volgen nog, want ik weet niet hoe het werkt op tablet.
Overal wilde bloemen, olijfgaarden en wijngaarden tenmidden van deTrullihuizen.
Ondertussen heeft Angela een tafel voor ons gereserveerd in Cisternino,bij haar lievelingsrestaurant.www.tavernadellatorre.it…..echt super restaurant.
Wij hebben daar heerlijk gegeten, eigenlijk van alle goeie restaurants waar wij geweest zijn, het beste..
Leuke gesprekken gevoerd met andere gasten, o.a. een 88 jarige fotografe en pianiste, die daar kwam eten als ze geen zin had om tekoken en kok Mario de beste kok in de omgeving vond.
Ook nog met een Belgisch echtpaar, die veel te vertellen had over hun reizen over de wereld.
Ze waren nu 86 en 78 jaar en probeerden nog zoveel mogelijk te reizen…..voorbeeld dus…….

*********************************

Vandaag al weer onze laatste dag in www.villacaramia.it
De dag begint met flinke regenbuien en wij besluiten rustig aan te doen en onze voorgenomen wandeling maar te vergeten.
Vanmiddag gaan we gezellig uit eten met Angela, onze gastvrouw in de villa. Zij heeft ons zo goed verzorgd dat wij iets terug willen doen.
Dus op naar Mario…

Die heeft weer voortreffelijk gekookt voor ons…en zo werd een regenachtige dag toch gauw vergeten en kunnen wij nog lang nagenieten van zijn kookkunsten. Mario stelde het ook op prijs dat wij terug kwamen en gaf ons nog een fles olijfolie ut zijn keuken mee, voor thuis.
Morgen gaan wij villa Caramia weer achter ons laten….een hele fijne week gehad hier, ondanks dat het weer niet altijd mee zat. Op naar Lecce.

*********************************

18 mei Aedes resort Lecce.
Was erg lastig om in het drukke eenrichtingsverkeer onze B & B te vinden. Maar gelukkig kan Wil zich goed verstaanbaar maken en na wat vragen toch uiteindelijk gevonden. Alweer een verrassing…een prachtige oude villa met grote tuin vlakbij het centrum. Een aanrader voor iedereen die Lecce een keer wil bezoeken.
Want de stad is een bezoek waard. Niet voor niets wordt dit het Florence van het zuiden genoemd. Alles in barok stijl, kerken, paleizen, overal waar je kijkt, zoveel te zien.
19 mei….heerlijk ontbijt in de tuin gehad….en op ons gemak plannen gemaakt wat we willen gaan zien vandaag.
In de stad ontdekken we een design juwelier met atelier en wat bof ik toch met een man die dol op mooie kunstzinnige juwelen is…..dus naar binnen…..en naar buiten met design oorbellen en een prachtige zilveren ring…..www.tingoroedesign.it
Ik ben daarna maar heel lief geweest :-):-):-)

*********************************

Zondag nog op ons gemak rond gekeken en naar de basiliek geweest. Een en al barok van binnen. Daarna nog heerlijk gelunched van 1 tot half 5. Leuke gesprekken gehad met verschillende mensen. O.a uit Canada.Adressen uitgewisseld dus na de vakantie weer aan de slag.. Onze laatste avond in Lecce.

*********************************

Vandaag, 21 mei, op weg naar Matera. Zo,n 2.1/2 u rijden. En uiteindelijk zijn het 3 uren geworden, door wegwerken etc. Weer een hele mooie bed en breakfast, in de sassi. Wat een aparte stad isdit.
Niet te beschrijven en niet voor niets op de,lijst van erfgoederen van de Unesco.
Dinsdag afgesproken met Antonio, onze Facebookvriend, die samen met zijn vriend ons zijn stad laat zien.

Het is een geweldige middag geworden, ze rijden ons buiten de stad, om ons de stadvan en andere kant te laten zien…heel bijzonder. En vanavond hebben we afgesproken met ze, en gaan wij naar een paardenslager, paardenvlees eten..??,Schijnt en bijzondere lekkernij te zijn…Kan mij er niet op verheugen maar wil het wel eens meemaken…

*********************************


Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment