februari 10, 2014

KERSENVLAAI + APPELTAART+BANANENSOEZEN

| GEBAK | 2:07 pm | Comments [0] |

BANANEN SOEZEN


voor de soezen:
150 ml water
125 ml melk
125 gram roomboter (1/2 pakje),ongezouten
125 gram bloem
snufje zout
6 eieren
voor de vulling:
500 ml slagroom
suiker om de slagroom zoet te maken.
1 of 2 bananen (naar smaak toevoegen)
voor het glazuur:
1 pakje bananenpudding (van Saroma)
Poedersuiker
klein beetje water

BEREIDING
voor de soesjes:
Zet de oven aan op 200 gr
Zet een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur en doe daarin het water, de melk en het zout en de boter.
Zodra de boter goed is gesmolten, pan van het vuur nemen en alle bloem er ineens ingooien en goed roeren
Zodra het een homogene massa is geworden de pan weer op het vuur zetten om het deeg te “drogen”,dwz de bloem te garen. Wel goed blijven roeren net zolang totdat er een bal deeg is ontstaan die “los ligt in de pan”. Het deeg is nu zover dat het de eieren kan opnemen.
Pan weer van het vuur halen en 1 voor 1 de eieren door het beslag roeren tot de eieren volledig zijn opgenomen.
Voeg pas een volgend ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen
Bakpapier invetten met olie,boter oid en dan lichtjes bestuiven met bloem
Kleine langwerpige bolletjes spuiten op het bakpapier (of met 2 lepeltjes bolletjes deeg op het bakpapier afzetten). Wel afstand houden tussen de deegbolletjes.
Dan de bakplaat in z’n geheel de oven in schuiven en het deurtje dicht doen. Bak het deeg af op 200 gr gedurende 25-30 minuten.
Daarna de deur heel voorzichtig openen om te voorkomen dat het deeg in elkaar zakt. Dus de bakplaat ook in de oven laten staan tot het volledig afgekoeld is.

Voor de vulling:
Klop de slagroom stijf met wat suiker (naar smaak).
Laat de slagroom even opstijven in de koelkast.
Prak de banaan(en) met de vork en roer deze door de slagroom.
Doe dit mengsel in de spuitzak en spuit deze in de soesjes.

Het glazuur:
Doe wat poedersuiker samen met een paar theelepeltjes poeder van de bananenpudding in een schaaltje en voeg hier een klein beetje water aan toe. Roer dit alles tot een stevig papje.
Is het te dun, voeg dan gewoon nog wat poedersuiker toe.
Dit mengsel kun je over de soesjes doen, even iets hard laten worden en klaar zijn de bananensoesjes!

*************************************************

APPELTAART MET YOGHURT
SONY DSC

Oven voorverwarmen op 175 gr. Schil 3-appels en snijdt in 4. Insnijden en mengen met wat citroensap om verkleuren te voorkomen springvorm invetten en met bloem bestuiven

150 gr boter mengen met 150gr suiker en beetje zout, 2 eieren erbij doen en mixen, dan 150gr yoghurt en 300gr cakemeel erbij doen. eerst beetje yoghurt dan bloem etc. Alles goed mixen en in de bakvorm doen.
Dan de appels dicht naast elkaar in het deeg leggen, bestrooien met bruine suiker en ong 60 min in de oven van 175 gr. Even in de vorm af laten koelen en bestrijken met warme abrikozen jam, goed af laten koelen en bestrooien met poedersuiker…. hhmmmmmm.

KERSENTAART
SONY DSC

Benodigheden:
3 eieren, 100 gr. basterd suiker, 120 gr. cakemeel, 1 zakje vanille suiker.

De eieren en de suiker goed schuimig kloppenen vervolgens het meel er luchtig doorheen scheppen. Oven voorverwarmen op stand 5-6 en bakken in ong, 20 minuten.

Creme:
1 bakje mascarpone (250 gr.), 3-4 eetlepels vanille vla, 1 zakje vanille suiker. Alles mixen en over de vlaaibodem verdelen, dan een pot kersen opkoken met beetje suiker en maizena, laten binden en af laten koelen. en over de biscuit bodem verdelen…. lekkerrrrr…..

***************************************************
APPELTAART nummer 2

SONY DSC

1 citroen raspen en uitpersen
2 grote appels in schijfjes en het citroensap erover doen
3 eieren, 100 gr suiker en 200 cl melk
100 gr boter
200 gr zelfrijzend bakmeel of cakemeel
theelepel kaneel en 1 zakje vanillesuiker

oven voorverwarmen op 175 gr, springvorm beboteren en bestrooien met wat bloem.

de eieren met de suiker luchtig kloppen
boter laten smelten, niet heet laten worden, en bij het eimengsel doen
dan citroenrasp, het bakmeel, kaneel, vanillesuiker en de melk er bij doen.
Daarna de apples er door heen mengen.
En de vorm in het midden van de oven zetten , op 175 gr, 50 tot 55 minuten
Af laten koelen en bestrooien met poeder suiker


Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment