december 15, 2014

Borrelhapjes / Bites

Crostini met brie en Cranberrie
(Bron: Brenda kookt)


Crostini-brie-en-cranberry-txt2

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 8 personen:

8 stukjes stokbrood
8 plakjes brie
10 eetlepels verse cranberry’s
2 eetlepels water
2,5 theelepel honing
1 theelepel citroensap
kaneelstokje
2 eetlepels walnoten (gehakt)
tuinkers
olijfolie

******************************************************

TOAST OF ROGGENBROOD MET GEITENKAAS

toast besmeren met zachte geitenkaas
lepel vijgen compote erop leggen
dan wat rucola besprenkelen met wat olijfolie en er bovenop leggen
en afmaken met reep gebakken spek


*******************************************************

Kaasstengels 24 stuks lekker bij de borrel / bij een kop soep, of zalm carpaccio bv

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

4 plakjes bladerdeeg laten ontdooien ( TIP : het snijdt gemakkelijker als de plakjes nog niet helemaal ontdooid zijn ) en bestrijk het bladerdeeg met ei, bestrooi met b v geraspte kaas, sesamzaadjes , oregano, rozemarijn , zeezout.
Leg de repen iets uit elkaar op een bakplaat en bak de kaasstengels op 200 graden in ongeveer 10 tot 15 minuten bruin en gaar.

****************************************************************************

Borrelhapje

Lidl-December-Cruditevs2

Komkommer wassen, in de lengte in 4en snijden, zaadlijsten er uit en dan weer ’n keer door de lengte snijden
wortelen en bleekselderij wassen, schillen en in lange dunne repen snijden
alles in koud water leggen tot gebruik.

Knoflook saus :

mayonaise, teentje knoflook en 2 eetl joghurt mengen, beetje (chili) peper erbij en klaar is de dipsaus

*****************************************************************************

Voorgerechten

Anti Pasti

[photopress:DSC00008_1.JPG,full,pp_image]

geroosterde paprika en gegrilde aubergine

[photopress:DSC00006_1.JPG,full,pp_image]
gegrilde courgette, bestrooid met Parmezaanse kaas

*************************************************

Italiaanse schotel

[photopress:Italiaanse_schotel.jpg,full,pp_image]

schaaltje met olijven en wat anjovisjes
parma ham, blokjes salami
stukjes harde kaas, halve tomaatjes
kappertjes, lente-uitje in kleine schuine stukjes snijden
wat tuinkers en wat radijsjes in plakjes gesneden

Dit alles op een vierkant of rechthoekig bord schikken ( zie foto )


Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment