december 15, 2014

Gevulde Middelgrote Champignons

| 2014,BORRELHAPJES | 4:30 pm | Comments [0] |

(iets uithollen als het niet breed en diep genoeg is) ( van Judith)

Vulling:

  • de steeltjes van de champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 8 zongedroogde tomaatjes in olie
  • 1/2 bolletje mozzarella
  • 1 el pijnboompitten geroosterd
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 takjes basilicum (alleen de blaadjes)
  • olijfolie en peper en zout

Bereidingswijze:
de steeltjes in brunoise snijden
knoflook en sjalot versnipperen
mozzarella in blokjes snijden
basilicum klein snijden
tomaatjes klein snijden
spekblokjes uitbakken

Olijfolie verhitten en sjalot en knoflook en de champignonsteeltjes even stoven, de uitgebakken spekblokjes toevoegen. Na het stoven alles uit de pan halen en laten afkoelen, daarna mengen met de mozzarella, de tomaatjes, de pijnboompitten en de basilicum. Op smaak brengen met peper en zout (niet teveel want het spek is al gezouten).

De champignons hiermee vullen en in een ingevette ovenschaal zetten. Paneermeel over de vulling strooien en een klontje boter er op leggen.

Op 180 gr hete lucht ca. 20 min. bakken


Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment